Alimentatie

Indexering alimentatie 2022

Jaarlijks, met ingang van 1 januari van het nieuwe jaar, worden alle alimentatiebedragen geïndexeerd. Het indexeringspercentage wordt ieder jaar door de minister vastgesteld en bedraagt voor 2022 1,9%.

Lees meer
Alimentatie-verplichting-corona

Corona en de invloed op partner- en kinderalimentatie

Hoi Joyce,

Maandag is het zover. 1 juni 2020. De dag dat heel Nederland weer het terras op mag. Het voelt als een ware bevrijding maar niet iedereen staat te juichen. Hoe gaat deze 1,5 meter sociale luchtplaats er uitzien? Ik moet het allemaal nog maar aanzien maar een lichte kriebel in mijn buik doet vermoeden dat ik er stiekem ook erg naar uit kijk.

Voor ondernemers is het dubbel. Je mag weer van start maar niet op volle capaciteit. De helft van de inkomsten tegenover dezelfde kosten als voorheen. Tel uit je verlies. Corona heeft de zorg hard geraakt maar ook de economische gevolgen blijken voor velen niet te overzien. En dat dreunt weer onvermijdelijk door op andere vlakken. Want hoe zit het met eventuele partner- en kinderalimentatie als je inkomen ineens drastisch is verminderd?

Lees meer
termijnverkorting-alimentatie

Van 12 naar 5

Hoi Moniek,

Goh dat zou toch lekker zijn: ‘Overheid verkort standaard werkdag naar 12 tot 5’. Nee, dat is zelfs voor Rutte te gek. Wat wel per 1-1-2020 verkort wordt, is de termijn van de partneralimentatie. Van 12 naar maximaal 5 jaar om precies te zien.

Lees meer