“Dag van de scheiding”

"Als ouders samen verder"

September 2018

Hoi Joyce,

September heeft alweer zijn intrede gemaakt en dat is voor ons toch altijd een bewogen maand. Waar velen volop aandacht schenken aan de dag van de liefde, is voor ons helaas een andere dag van belang, je voelt ‘m al aankomen: de Dag van de Scheiding.

En waar Valentijnsdag doorgaans gezien wordt als een feestdag, is deze dag dat natuurlijk allesbehalve. Maar waarom eigenlijk een dag speciaal gewijd aan scheiden? Zit daar een doel achter? Uiteraard. Op deze dag proberen we aandacht te besteden aan het belang van “goed en respectvol” scheiden, wat sinds september 1796, de dag dat in Nederland de eerste scheiding werd uitgesproken, blijkbaar nog steeds niet vanzelfsprekend is.

Scheiden blijft een moeilijk proces. Je wilt een ex-koppel met respect voor elkaar uitzwaaien maar ook met een sterk gevoel van eigenwaarde. Ik kan het misschien niet altijd makkelijker voor ze maken maar wel menselijker. Mét oog op een positief nieuw begin. Zo heb ik in de afgelopen maanden vol bewondering gekeken naar het scheidingsverwerkingsproces van een aantal zelfstandige en doortastende dames die na een rotperiode toch weer hun leven hebben opgepakt.

In mijn ogen een écht voorbeeld van wat deskundige begeleiding en mediation kan betekenen.

September 2018

Hoi Moniek,

Hallo September!

Wat gaat de tijd weer snel, zeg. Deze maand hebben we inderdaad de Dag van de Scheiding maar ik kijk ook uit naar het congres op 13 september in Den Haag waar we samen naartoe gaan. Het thema dit jaar is: “als ouders samen verder”. Ook al staat er zoveel bitterheid, verdriet en wrok tussen twee mensen, met kinderen in het spel, blijf je toch voor altijd verbonden als ouder. In het afgelopen jaar heb ik mijn tanden gezet in een paar uitdagende alimentatievraagstukken, mét goede afloop. Er is zoveel haalbaar maar zonder het vastleggen van heldere afspraken ben je nergens.

En als je daarna twee mensen “als ouders samen” verder ziet gaan, geeft dat enorm veel voldoening. Daar doe je het immers voor.

Natuurlijk staan wij niet te springen op de Dag van de Scheiding. Natuurlijk hebben we liever dat mensen bij elkaar blijven. Maar als de wil er niet meer is, kan een mediator absoluut een uitkomst zijn. Dus maak gebruik van deze dag! Wil je meer weten over het scheidingsproces of zit je met bepaalde vraagstukken waar je even geen uitweg in ziet?

Onze deuren staan op vrijdag 14 september open (gratis en vrijblijvend!) van 9.00 uur tot 16.00 uur voor iedereen die vragen heeft over scheiden en alles wat daarbij komt kijken.

Bel wel even van te voren om een afspraak te maken.

Tot dan?

Visual: Unsplash