Kinderen

verhuizen-scheiding

Verhuizen na een scheiding

Hoi Joyce,

Zo. De vakantie in het zuiden des lands is weer voorbij. Skikleding weer in de kast en door naar de orde van de dag. Zo zit ik momenteel midden in een zaak waarbij 1 ouder wil verhuizen maar geen toestemming krijgt van de ex-partner. Een onderwerp wat steeds vaker terugkomt. Tijd voor een nieuwe blog dus…

Lees meer
informatieplicht-echtscheiding

Topic van de maand: informatieplicht

Hoi Moniek,

Daar zijn we weer. September is Scheidingsmaand. En dat was goed te merken. De rustige zomermaanden hebben plaats gemaakt voor een overvolle agenda. Met wederom genoeg opmerkelijke zaken. Topic van deze maand: de informatieplicht.

Communiceren na een scheiding is lastig. Petje af voor alle ex-partners die ouwe koeien achterwege laten en ervoor zorgen dat de betrokkenheid van beide kanten in stand blijft. Als gescheiden ouders moet je echter ook vaak accepteren dat je een deel van de leuke (en minder leuke) momenten van de kinderen mist.

Lees meer
toestemmeingsformulier-reizen-minderjarig-kind-scheiding

Vakantiestress

Hoi Moniek,

Vakantie staat weer voor de deur en ik heb me er toch een partij zin in. Laatste zaken afronden op kantoor en met een heerlijk ontspannen gevoel met het gezin op pad. Dat dit in de praktijk anders loopt, is natuurlijk bijzaak. Er zit toch altijd een stressfactor aan vast. Maar dit wordt niet weer een blog over klagen! Vakantie is leuk, in principe dan…

Want waar ik me dus druk maak over futiele zaken als het inrichten van de camper, wéér teveel bagage en wagenzieke koters zijn er ouders die zich om heel ander dingen druk maken: Krijg ik mijn kinderen dit jaar überhaupt wel mee op vakantie??!

Lees meer
scheiden-kinderen-vertellen

Het geheim van Sinterklaas

Hoi Joyce,

De Sint is weer in het land. Iets waar bij ons heel het jaar vol enthousiasme naar wordt uitgekeken. Je schoen zetten, liedjes zingen, jezelf volproppen met pepernoten. Eén groot feest in huize Hofland.

Maar kleine kindjes worden groot…. Toevallig hebben wij dit jaar de oudste ingelicht over het best bewaarde geheim. Jep. Dat was nog wel een ding. Voor ons althans. Filip was totaal niet onder de indruk en liet ons luchtig weten dat hij al wist dat mama en papa de cadeautjes kochten. “Ja mama, dat weet ik toch allang”. Maar Sinterklaas, dié bestaat wel!

Is het vertellen dat je gaat scheiden, vergelijkbaar met het vertellen dat Sinterklaas niet bestaat?

Lees meer
moederdag-scheiding

Een minuut lang knuffelen…heerlijk!

Hoi Joyce,

Ben je goed in de watten gelegd met Moederdag? Ik kan in ieder geval weer vooruit met mijn bon voor een minuut lang knuffelen! Op zo’n dag gaan mijn gedachten ook uit naar gescheiden moeders. Lijkt me toch lastig. Hoe ervaar je Moederdag als je uit elkaar gaat? Moeder ben je natuurlijk voor het leven. Ook na de scheiding.

Wat als Moederdag, bijvoorbeeld, in het weekend van Papa valt? Gun je elkaar die ene dag dat je in de watten gelegd wordt en waardering krijgt voor al je liefde en goede zorgen? En stel dat er een bonusmoeder in het spel is? Laat je de kids dan twee cadeautjes maken? Stof tot nadenken…

Lees meer
kinderen-scheiding

Aan alle gescheiden ouders van Nederland

Hoi Moniek,

Scheiden doet lijden. Voor alle partijen. Helaas een vaak onvermijdelijk onderdeel in het proces. Maar wat gebeurt als de kinderen de dupe worden? Het effect van een scheiding, tijdens en na het hele proces, is niet altijd zichtbaar voor ouders. Er worden beslissingen genomen maar in hoeverre wordt daarin daadwerkelijk rekening gehouden met de kinderen?

Lees meer