“Een minuut lang knuffelen….heerlijk!”

"Super blij met mijn ketting van klei..."

Mei 2018

Hoi Joyce,

Ben je goed in de watten gelegd met Moederdag? Ik kan in ieder geval weer vooruit met mijn bon voor een minuut lang knuffelen! Op zo’n dag gaan mijn gedachten ook uit naar gescheiden moeders. Lijkt me toch lastig. Hoe ervaar je Moederdag als je uit elkaar gaat? Moeder ben je natuurlijk voor het leven. Ook na de scheiding. Wat als Moederdag, bijvoorbeeld, in het weekend van Papa valt? Gun je elkaar die ene dag dat je in de watten gelegd wordt en waardering krijgt voor al je liefde en goede zorgen? En stel dat er een bonusmoeder in het spel is? Laat je de kids dan twee cadeautjes maken? Stof tot nadenken…

Er blijken zelfs scholen te zijn die Moeder- en Vaderdag helemaal afschaffen. Juist om nieuwe gezinssamenstellingen. Zo stoot je niemand voor het hoofd. Maar is dat nou dé manier? Een eeuwenoude traditie stoppen om een ongemakkelijke situatie te vermijden? Het draait toch vooral om je mama en papa een dag in het zonnetje te zetten?

Wat vind jij?

Mei 2018

Hoi Moniek,

Ja hoor, mij hoor je niet klagen. Super blij met mijn ketting van klei. Kleurt prachtig met mijn versierde keukenschort van vorig jaar! Persoonlijk vind ik Moederdag écht een hele fijne dag. Het doet me beseffen dat mijn harde werken en goede zorgen niet onopgemerkt voorbij gaan. Want dat gevoel heb je als moeder wel eens. Ik kan me voorstellen dat je dat helemaal hebt als je alleen met je kinderen bent.

Voor een kind is het ook ineens anders. Vroeger werd de verrassing samen met papa in elkaar gezet. Ineens valt dat weg. Geen geheime onderonsjes meer. Maar waarom eigenlijk niet? Kijk, een ontbijtje op bed met wat hulp van papa zit er waarschijnlijk niet meer in maar een kleinigheidje misschien nog wel? Puur om er een leuke dag van te maken. Zonder schuldgevoelens. De boel afschaffen lijkt me echt geen oplossing! Vooral na een verdrietige periode kan zo’n speciale dag naar mijn mening geen kwaad. Een kleine reminder waar je het allemaal voor doet!

Dus gescheiden vaders van Nederland, regelen jullie volgend jaar gewoon weer een cadeautje voor Moederdag? En gescheiden moeders, doen jullie hetzelfde?

Visual: Freepik