Ouders

podcast-elke-dewall-scheiden

Podcast 5 Roel van Velzen

Roel van Velzen maakt voor de tweede keer een mooie serie podcasts. Samen met andere bekende Nederlanders praat hij op de sofa over dilemma’s en vraagstukken die op je pad komen wanneer je gaat scheiden. Hoe voed je bijvoorbeeld je kinderen samen op, maar toch gescheiden. In deze vijfde podcast praat Roel van Velzen met Elke DeWall over zijn scheiding.

Lees meer

Podcast 4 Roel van Velzen

Roel van Velzen maakt voor de tweede keer een mooie serie podcasts. Samen met andere bekende Nederlanders praat hij op de sofa over dilemma’s en vraagstukken die op je pad komen wanneer je gaat scheiden. Hoe voed je bijvoorbeeld je kinderen samen op, maar toch gescheiden. In deze vierde podcast praat Roel van Velzen met Xander de Buisonjé over zijn scheiding.

Lees meer
omgangsregeling-echtscheiding-corona

In tijd van crisis

Hoi Joyce,

Nou mijn ergste vrees is uitgekomen. Geen idee of het Corona is maar ik heb me toch een partij slecht gevoeld. Kan er niets anders van maken. Al hoestend en snotterend heb ik iedere dag de schrijnende nieuwsberichten op de voet gevolgd en kon niets anders dan me troosten met de gedachte dat het met mij wel goed zou komen. Maar tegelijkertijd besef ik me al te goed dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Lees meer
verhuizen-scheiding

Verhuizen na een scheiding

Hoi Joyce,

Zo. De vakantie in het zuiden des lands is weer voorbij. Skikleding weer in de kast en door naar de orde van de dag. Zo zit ik momenteel midden in een zaak waarbij 1 ouder wil verhuizen maar geen toestemming krijgt van de ex-partner. Een onderwerp wat steeds vaker terugkomt. Tijd voor een nieuwe blog dus…

Lees meer
informatieplicht-echtscheiding

Topic van de maand: informatieplicht

Hoi Moniek,

Daar zijn we weer. September is Scheidingsmaand. En dat was goed te merken. De rustige zomermaanden hebben plaats gemaakt voor een overvolle agenda. Met wederom genoeg opmerkelijke zaken. Topic van deze maand: de informatieplicht.

Communiceren na een scheiding is lastig. Petje af voor alle ex-partners die ouwe koeien achterwege laten en ervoor zorgen dat de betrokkenheid van beide kanten in stand blijft. Als gescheiden ouders moet je echter ook vaak accepteren dat je een deel van de leuke (en minder leuke) momenten van de kinderen mist.

Lees meer
respectvol-scheiden

Dag van de scheiding

Hoi Joyce,

September heeft alweer zijn intrede gemaakt en dat is voor ons toch altijd een bewogen maand. Waar velen volop aandacht schenken aan de dag van de liefde, is voor ons helaas een andere dag van belang, je voelt ‘m al aankomen: de Dag van de Scheiding. En waar Valentijnasdag doorgaans gezien wordt als een feestdag, is deze dag dat natuurlijk allesbehalve.

Maar waarom eigenlijk een dag speciaal gewijd aan scheiden? Zit daar een doel achter? Uiteraard. Op deze dag proberen we aandacht te besteden aan het belang van “goed en respectvol” scheiden, wat sinds september 1796, de dag dat in Nederland de eerste scheiding werd uitgesproken, blijkbaar nog steeds niet vanzelfsprekend is.

Lees meer