Over ons

Joyce:

‘Als advocaat werk ik zij aan zij met mijn cliënt(en) om de weg vrij te maken naar een nieuw en gelukkig leven. Dát is mijn passie. Dát is waarvoor ik het doe.’

Wanneer ik een cliënt ontvang, luister ik goed naar zijn of haar verhaal maar vooral ook naar wat er niet wordt gezegd. Daardoor achterhaal ik wat mensen écht nodig hebben. Ik ben eerlijk en duidelijk over de mogelijkheden maar ook over de onmogelijkheden op juridisch vlak.

Wat me zo aanspreekt in dit rechtsgebied is het werken met mensen, met veel oog voor de kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Wanneer twee mensen besluiten dat het beter is om uit elkaar te gaan, zijn verdriet, woede, frustratie, onzekerheid, wrok, angst en pijn veelvoorkomende emoties. Juist in een situatie als deze is het belangrijk om goede begeleiding te krijgen.

Een scheiding is namelijk een rouwproces. Ik begrijp het gevoel van falen, ben mij bewust van de grote onzekerheid en ken de valkuilen. Stapsgewijs begeleid ik de cliënt door het hele juridische proces. Van mediationgesprekken tot alimentatieregelingen. Dit vergt tijd, geduld en tranen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring, positiviteit en daadkracht dit proces een stuk draaglijker maken.

Joyce is lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht in brede zin. Joyce heeft de juridische specialisatieopleiding alsmede de mediationopleiding van de vFAS succesvol afgerond. In navolging daarvan volgde zij in 2013 de specialisatieopleiding voor Jeugdrechtadvocaten aan de Erasmus Academie in Rotterdam. Ze is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Joyce is tevens lid van de Commissie Knelpunten Alimentatie, welke commissie discussieert en adviseert met betrekking tot de in de rechtspraak gehanteerde normen voor kinderalimentatie en partneralimentatie.

Moniek:

“Ik vind het prachtig om te zien dat mensen sterker worden gedurende het proces en dat ze na de scheiding het geluk weer toelaten.”

Met een mix van optimisme, realisme en doortastendheid draag ik mijn steentje bij aan het ‘beter scheiden’. Een uitzichtloze, benarde situatie ombuigen naar een behapbare situatie met goede vooruitzichten. Mijn aandacht gaat dan ook uit naar de kinderen. Ik geef hen een stem in het proces. Hoe je het wendt of keert, zij scheiden ook mee.

Voor mij is het belangrijk dat ik mijn cliënten écht leer kennen. Ik kijk niet alleen naar het dossier maar ook naar de mens achter het dossier. Waar houdt mijn cliënt zich mee bezig? Waar heeft hij of zij nog hulp bij nodig?

Gedurende het traject reik ik cliënten handvatten aan die nodig zijn om de regie over hun leven te houden. Daar hoort een goede alimentatieregeling bij en een ouderschapsplan, wanneer het om ouderparen gaat, maar het gaat ook om jezelf in de spiegel durven zien. Wat kun jij doen om het proces te versoepelen? Het is aan mij om een cliënt juridisch zo goed mogelijk te begeleiden. Mijn missie is geslaagd als ik een dossier zie veranderen in een mens met nieuw perspectief.

Moniek is lid van de Vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Moniek heeft de specialisatieopleiding alsmede de mediationopleiding van de vFAS succesvol afgerond. Als mediator is zij tevens ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN, voorheen NMI). Moniek heeft in 2013 de specialisatieopleiding voor Jeugdrechtadvocaten afgerond aan de Erasmus Academie in Rotterdam en is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Moniek is betrokken bij de leden van de vFAS in Breda. Als regiocoördinator is zij aanspreekpunt en organiseert zij lezingen en andere activiteiten voor de leden op het gebied van familierecht. Daarnaast is Moniek bijzonder curator voor de rechtbank in afstammingszaken met betrekking tot kinderen onder de 18 jaar. Sinds maart 2019 is Moniek tevens lid van de Raad van Orde van de Orde van Advocaten in het arrondissement Zeeland-West-Brabant.