Overig

Boekentip

Boekentip voor de regenachtige decembermaand! ‘Wat we achterlaten’ van Rebecca Yarros is een prachtige, emotionele roman over je leven weer oppakken na scheiding, over liefde en over verlies.
#echtscheiding #sportiefscheiden

Lees meer
financieel-vreemdgaan

Financieel vreemdgaan?

Verzwijg jij wel eens aankopen voor je partner? Houd je schulden achter? Dan ga je financieel vreemd, door niet open te zijn over financiële uitgaven en -verplichtingen creëer je een breuk. Volgens een Nibud-onderzoek is bijna 20% het niet altijd eens met de uitgaven van zijn partner.
Het klinkt verre van sexy maar door samen een spaardoel te bepalen en boekhoudmoment te plannen ben je open en eerlijk naar elkaar toe en voorkomt uiteindelijk een hoop ellende en verdriet

Lees meer
scheiden-of-blijven

Wat gaat 2020 jou brengen?…

Hoi Moniek,

Hoe sta jij in het nieuwe jaar? Nog nieuwe voornemens te delen? Of belangrijke levensbeslissingen? Naast de geijkte resoluties, minder eten en meer bewegen, heb ik besloten dit jaar gewoon lekker verder te gaan met waar ik mee bezig was. Voor veel koppels is dit echter het moment om knopen door te hakken en kogels door de kerk te schieten. Welkom in januari, zoals eerder genoemd, dé scheidingsmaand van het jaar.

Lees meer
venus-mars-huwelijk

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus

Hoi Joyce,

Laatste loodjes. Binnenkort zingen we het jaar weer uit! Maar eerst nog even door de Decembermaand. Stilstaan bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Nog even afrekenen, indien je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd. Of nog snel de scheiding afwikkelen, voordat de nieuwe partneralimentatiewet in gaat.

Er gebeurt genoeg in zo’n maand. Bij ons thuis in ieder geval wel. Waar ik jaarlijks gebukt ga onder decemberstress, blijft manlief kalm en sereen. Hoe dan?! Iets met Mars en Venus misschien? Ik was benieuwd en heb de relatiebijbel uit 1995 weer eens afgestoft: Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus van John Gray.

Lees meer
scheiden-liefde

“Kun je eigenlijk wel in liefde geloven, als je van scheiden je werk hebt gemaakt…?”

Hoi Joyce,

‘Liefde is het mooiste dat er is… totdat het fout gaat en je op zoek moet naar een advocaat.’ Actrice Elise Schaap in de nieuwe romcom Wat is dan liefde. Heb jij ‘m al gezien? Liefde is inderdaad het mooiste dat er is. Maar wat is liefde nou eigenlijk? En waarom gaat het toch vaak fout?

Waarom dooft dat verlangen wat aan het begin zorgde voor allesomvattende gevoelens van verbondenheid en liefde waarbij je telkens weer zuchtend naar elkaar keek met dezelfde gedachten: ‘dit gaat nooit meer stuk….’ En je tien jaar later onverhoopt toch bij ons aan tafel zit.

Lees meer
stilstaan-overdenken

Even stilstaan

Hoi Joyce,

Wat heb ik genoten, zeg! Net terug van onze trip naar Valencia en ik kan oprecht zeggen, ik ben weer opgeladen. Het koppie is weer leeg, de batterij weer vol. Samenwerken gaat ons heel goed af, samen op vakantie blijkbaar nóg beter!

Een mini-break is bij uitstek dé perfecte manier om letterlijk even stil te staan en de balans op te maken. Hoe voel ik me? Wat gaat goed, wat kan beter? Ruimte creëren om dingen los te laten en nieuwe energie binnen te laten.

Bij een echtscheiding werkt het net zo.

Lees meer