“Overspel, hoe overleef je zo’n crisis?” 

"...zodat je verder kunt"

Mei 2019

Hoi Joyce,

Wat heb ik genoten, zeg! Net terug van onze trip naar Valencia en ik kan oprecht zeggen, ik ben weer opgeladen. Het koppie is weer leeg, de batterij weer vol. Samenwerken gaat ons heel goed af, samen op vakantie blijkbaar nóg beter!

Een mini-break is bij uitstek dé perfecte manier om letterlijk even stil te staan en de balans op te maken. Hoe voel ik me? Wat gaat goed, wat kan beter? Ruimte creëren om dingen los te laten en nieuwe energie binnen te laten.
Bij een echtscheiding werkt het net zo. Eens in de zoveel tijd staan we daarom met een aantal dames stil bij het traject van een echtscheiding. Want dat is me er één. Een proces dat vaak wordt onderschat.
Een echtscheiding breekt je maar maakt je gelukkig ook weer heel. Tenminste, als je het toelaat. Bewustzijn van emoties is daarbij van groot belang. Plus de acceptatie dat ze er zijn, dat ze er mógen zijn. Het is de enige manier om langzaam weer jezelf te worden. Misschien zelfs een betere versie van jezelf.

Mei 2019

Hoi Moniek,

Ook mijn accu is weer opgeladen! Los zijn van werk en thuis doet een mens goed. Zo werkt het nou eenmaal. Weg uit de dagelijkse sleur of in het geval van een echtscheiding, uit de overlevingsmodus.
Terwijl één op de drie huwelijken strandt, heerst er vreemd genoeg nog steeds een groot taboe op scheiden. Of het wordt doodgezwegen of jullie hebben er simpelweg niet ‘hard genoeg voor gevochten’. Hoe dan ook, het voelt als falen. Vervolgens dan maar met opgeheven hoofd verder zodat iedereen kan zien hoe moedig je je erdoor heen slaat. ‘Wat is ze sterk!’. Met andere woorden, je lijdt in stilte. Dat kan anders!
Een echtscheiding heeft impact op je leven. Je hebt een enorme krater in je ziel die je probeert te dichten. Dat heeft aandacht en tijd nodig. En misschien wel wat hulp van anderen. Gun jezelf die tijd en accepteer die hulp. Zet de sluizen open en laat het lekker stromen.
Soms moet je gewoon ‘even stilstaan’ om verder te groeien…Even stilstaan in een zonnig oord kan daarbij overigens geen kwaad😉