Uit elkaar

respectvol-scheiden

Dag van de scheiding

Hoi Joyce,

September heeft alweer zijn intrede gemaakt en dat is voor ons toch altijd een bewogen maand. Waar velen volop aandacht schenken aan de dag van de liefde, is voor ons helaas een andere dag van belang, je voelt ‘m al aankomen: de Dag van de Scheiding. En waar Valentijnasdag doorgaans gezien wordt als een feestdag, is deze dag dat natuurlijk allesbehalve.

Maar waarom eigenlijk een dag speciaal gewijd aan scheiden? Zit daar een doel achter? Uiteraard. Op deze dag proberen we aandacht te besteden aan het belang van “goed en respectvol” scheiden, wat sinds september 1796, de dag dat in Nederland de eerste scheiding werd uitgesproken, blijkbaar nog steeds niet vanzelfsprekend is.

Lees meer

Wie is de Mol?

Hi Joyce,

Heb jij ook weer zo genoten van Wie is de mol? Ongekend populair op de buis en tegenwoordig ook in mijn huishouden! Wekenlang vol spanning op de bank gezeten. Alhoewel, vol spanning is een groot woord. Ik had natuurlijk meteen door dat Jan de mol was:-) Net als Ruben, underdog van het spel en toch met een aardige pot met geld naar huis. Best knap!

Eén ding staat buiten kijf, die Jan heeft het spelletje goed gespeeld. Maar wat was zijn geheim…of zijn kracht? Wat maakt een goede mol? Blijkbaar kon Jan tijdens het spel zichzelf blijven. En dat ‘jezelf zijn’ is toch echt goud waard. Voor je eigen gevoel maar ook in je relatie(s).

Lees meer
scheiden is als een dteox

Detox your life

Hoi Moniek!

Met onze nieuwe website zijn wij dit jaar goed van start gegaan. Daar leent het nieuwe jaar zich perfect voor, toch? Nadenken over doelen en hoe ze te realiseren. In één woord, actie! In januari stoppen een hoop mensen met roken, gaan ze minder drinken of meer sporten. Voor mij goed te merken wanneer de ruimte tussen de yogamatjes krapper wordt. Kijk stiekem altijd uit naar maart wanneer een hoop voornemens sneuvelen! Maar wist je dat januari ook de piekmaand voor scheidingen is? Mijn telefoon staat na de feestdagen altijd roodgloeiend. Heus. Maar waarom eigenlijk?

Lees meer
sportief-scheiden

Scheiden met perspectief op geluk

Hoi Joyce!
Het nieuwe jaar is net begonnen.
Hoe kijk jij terug op 2017?
Ik heb weer veel zaken voorbij zien komen. Met de nodige tranen maar gelukkig ook af en toe een lach. Want helaas, scheiden doet nog steeds lijden. Daar hebben we het dan ook vaak over, jij en ik. Wat kunnen wij eraan doen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen? Voor mij is het heel belangrijk dat een cliënt de deur uitgaat met een goed gevoel en nieuwe perspectieven. Want scheiden doet wat met je. Het is vaak slopend. Eigenlijk is het toch net topsport? Jullie waren een team maar staan nu ineens tegenover elkaar. Dat is natuurlijk ontzettend lastig. Hoe ga je daarmee om?

Lees meer