“Wie is de mol….?”

".... en wat was zijn rol?"

 

Maart 2018

Hoi Moniek,

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar deze dame zit volgende week op het terras. Ik heb mijn achtertuin nu lang gezien. Reserveringen zijn gemaakt. Hoppa. Ook in het kader van het steunen van de lokale ondernemer. Alhoewel het inderdaad voor hen verre van ideaal is. Ik krijg de laatste tijd ook steeds meer alimentatievragen binnen.

Maar niet alleen van alimentatieplichtigen. Ook mensen die juist afhankelijk zijn van die alimentatie komen in de knel. Betekent dit dan dat zij meer moeten gaan weken? Feit blijft dat er onder de huidige omstandigheden, al dan niet tijdelijk, gekeken moet worden naar de afspraken over alimentatie die destijds tijdens de scheiding zijn gemaakt. Deze moeten nu dus herzien worden. Dit geldt voor zowel de kinder- als de partneralimentatie.

Communicatie is hierbij het sleutelwoord. De alimentatie stopzetten zonder overleg is niet raadzaam. Ook de weg via de rechtbank wordt een lastige aangezien er veel langere doorlooptijden zijn en een procedure simpelweg teveel tijd kost, én geld. Samen overleggen dus! Wat is haalbaar voor beide partijen? Via mediation krijg je veel voor elkaar. Op deze manier kun je goede afspraken maken. Er zijn heus meer scenario’s mogelijk dan men nu denkt.

Mocht je er via deze weg niet uitkomen, is een volgende stap een aanpassingsverzoek bij de rechter. Is er spoed bij? Dan kan men zelfs naar de voorzieningenrechter. Maar een terrasje pakken kan vanaf maandag dus ook. Dat overlegt een stuk lekkerder, én goedkoper.

Wil je meer weten over alimentatie in Corona tijd? Neem dan contact met ons op.

Maart 2018

Hi Joyce,

Heb jij ook weer zo genoten van Wie is de mol? Ongekend populair op de buis en tegenwoordig ook in mijn huishouden! Wekenlang vol spanning op de bank gezeten. Alhoewel, vol spanning is een groot woord. Ik had natuurlijk meteen door dat Jan de mol was:-) Net als Ruben, underdog van het spel en toch met een aardige pot met geld naar huis. Best knap! Eén ding staat buiten kijf, die Jan heeft het spelletje goed gespeeld. Maar wat was zijn geheim…of zijn kracht? Wat maakt een goede mol? Blijkbaar kon Jan tijdens het spel zichzelf blijven. En dat ‘jezelf zijn’ is toch echt goud waard. Voor je eigen gevoel maar ook in je relatie(s). Kijk eens naar je eigen huwelijk. Een huwelijk bestaat uit twee rollen, beiden geaccepteerd door de ander. Maar stel dat jij ineens een andere rol wilt en de ander vindt dat maar niets. Dat botst, dan krijg je frictie. Op zo’n moment is het belangrijk even stil te staan en jezelf de volgende vraag te stellen: ‘Kan ik nog wel mezelf zijn?’. ‘Hoe vinden we elkaar weer?’

Gebruikte visual logo televisieprogramma “Wie is de Mol?”